Redovna i Izborna sjednica Skupštine Hrvatskoga jedriličarskog saveza održati će se u Zadru dana 14.12.2024., u skladu sa Statutom i odlukom Izvršnog odbora. Odabirom prethodne sjednice Skupštine domaćin je Jedriličarski klub Uskok.
Temeljem Statuta HJS-a, kandidature za predsjednika HJS-a, predsjednike i članove tijela upravljanja dostavljaju se do 1. rujna 2024. Pozivamo članove na provjeru upisanih podatka o zastupniku i drugih podataka u bazi podataka HJS-a. Obratite pažnju da li je imenovani zastupnik u Skupštini HJS-a još uvijek u mandatu u klubu, provjerite službenu elektronsku adresu kao i ostale podatke upisane u bazu.
Podsjećamo članstvo da su osobe u aktualnom mandatu u tijelima HJS-a, koja temeljem Statuta nemaju pravo zastupanja kluba na Redovnoj sjednici koja prethodi sjednici Izborne Skupštine, automatski postaju zastupnici kluba iz kojeg su birani u tijela HJS-a nakon razrješenja i predstavljaju klub na Izbornoj sjednici te mogu biti ponovno birani, ukoliko nema zapreke temeljem Statuta HJS-a. U drugom slučaju potrebno je imenovati novog Zastupnika kluba.
Kandidatura za predsjednika HJS-a 
Podrška kandidature
Kandidature za predsjednike i članove tijela upravljanja
Podaci kandidata za predsjednike i članove tijela upravljanja
Imenovanje zastupnika