Razne vijesti

Obavještavamo o raspisanom natječaju te svim informacijama potrebnim za upis na stručni prijediplomski studij Izobrazba trenera Sveučilišta u Zagrebu Kineziološkog fakulteta u ljetnom roku. Prijave na studij vršiti će se u terminu od 03. do 14. lipnja, 2024. godine, isključivo preporučeno poštom. Razredbeni postupak održati će se u četvrtak, 04. srpnja, 2024. godine. Studijski centar za izobrazbu trenera pruža mogućnost obrazovanja trenera prvostupnika što omogućava kandidatima da završetkom ovog trogodišnjeg studija ispune zakonsku obvezu i ostvare adekvatnu razinu obrazovanja potrebnu za rad u sportu. Sve dodatne informacije možete dobiti putem kontakt osoba navedenih u dopisu: Ivana Mišetić, univ. bacc. praesc. educ. ili izv. prof. dr. sc. Tomislav Đurković, prodekan za stručne studije.

Obavijest o natječaju za upis na kifpssit

 

Split – 8. travnja, 2024. godine napustio nas je strastveni jedriličar, zaljubljenik u more i nekadašnji dužnosnik Hrvatskog jedriličarskog saveza Zlatan Filip Zorićić. Zlatan Filip Zoričić jedri od 50-tih godina prošlog stoljeća kao član Jedriličarskog kluba Labud, dok je jedno vrijeme jedrio i u Jedriličarskom klubu Mornar. Niz je klasa, od omladinskih preko olimpijskih do krstaša, u kojima je ostvario zapažene rezultate. Kao dužnosnik HJS-a bio je član stručnih tijela Vijeća za natjecanje i Vijeća zbora sudaca te izbornik 90-tih godina prošlog stoljeća. JK Labud

Zadar – Međunarodna klasa 49er prati postignuća Šime i Mihovila Fantele, hrvatske  olimpijske posade, na pripremama za predstojeće Olimpijske igre Pariz 2024. Stranice klase.

Limassol / EUROSAF - na godišnjem sastanku razmjene sudaca proteklog vikenda raspravljalo se o razmjeni sudaca na 121 europskoj regati i ukupno 220 sudačkih mjesta iz 24 nacionalna saveza. Naši suci dobili su 13 mjesta iz razmjene, a od naših ponuđenih 30 mjesta, prihvaćeno je 15. Sastanku je nazočio predsjednik Vijeća zbora sudaca Miroslav Bjelajac. Opširnije.

Zagreb 4. listopada – Predsjednik Republike Hrvatske Zoran MIlanović uručio je odlikovanja za zasluge u sportu. Za izniman sportski uspjeh i osvojenu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., Povelju Republike Hrvatske primio je jedriličar Tonči Stipanović. Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za izniman doprinos sportskim uspjesima na Olimpijskim igrama odlikovan je trener Jozo Jakelić. Opširnije na stranicama Predsjednika RH.