Redovna sjednica Skupštine HJS-a održana je u Splitu 16. prosinca. 2023. Statutarnu obvezu prisustvovanja sjednici Skupštine ispunilo je 49 klubova članova saveza. Time je Skupštini nazočio natpolovičan broj zastupnika koji čine kvorum po Članku 22.2. Statuta HJS-a. Prije radnog dijela sjednice, ispred domaćina zastupnike je pozdravio predsjednik JK Split Marko Bertolino.
Sjednicu Skupštine otvorio je i vodio predsjednik Skupštine Aljoša Gatin. Nakon izvještaja predsjednika saveza Zlatka Taritaša te obrazloženja plana u idućoj godini, članovi Skupštine, prema Poslovniku, usvojili su izvještaje Predsjednika, Izvršnog odbora, Nadzornog odbora, Plan rada i Financijski plan za 2024. godinu kao i izmjene i dopune Statuta HJS-a kako je predloženo u materijalima. Na znanje su primljeni izvještaji Stegovne komisije i Vijeća za natjecanje. Izvještaj VZN-a iznio je usmeno izbornik VZN-a Edo Fantela. Skupština je potvrdila odluku Izvršnog odbora o primanju u članstvo JK Šibenik i potvrdila je odluku Izvršnog odbora o visini članarina, koje ostaju u istom iznosu kao i prethodnih godina.
Zahvaljujemo svim klubovima koji su svojim djelovanjem osigurali pravovaljani rad Skupštine HJS-a te domaćinu sjednice Skupštine Jedriličarskom klubu Split. Iduće olimpijske godine održati će se Redovna i Izborna sjednica Skupštine HJS-a. Odlukom Skupštine sjednica će se održati u JK Uskok u Zadru.