Razne vijesti

Zagreb 4. listopada – Predsjednik Republike Hrvatske Zoran MIlanović uručio je odlikovanja za zasluge u sportu. Za izniman sportski uspjeh i osvojenu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., Povelju Republike Hrvatske primio je jedriličar Tonči Stipanović. Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za izniman doprinos sportskim uspjesima na Olimpijskim igrama odlikovan je trener Jozo Jakelić. Opširnije na stranicama Predsjednika RH.

Zagreb - Proteklog vikenda 03.06.2023. održana je izborna Skupština HZTK. Za predsjednika je izabran Damir Tomić, a dopredsjednik je Ivan Jurić. Voditelj klase DF65 Josip Marasović nagrađen je za promicanje i unapređenje tehničke kulture i jedriličarskog modelarstva u udrugama tehničke kulture te ostvarene zapažene rezultate u radu s djecom i mladima, a JK ZENTA za dugogodišnji doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture i stručnog rada u udrugama tehničke kulture, posebice unapređivanju jedriličarskog modelarstva. Odluka o dodjeli Nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2022. godinu.

Amsterdam / EUROSAF - na godišnjem sastanku razmjene sudaca proteklog vikenda raspravljalo se o razmjeni sudaca na 127 regata i ukupno 220 sudačkih mjesta iz 34 nacionalnih saveza. Sastanku je nazočio predsjednik Vijeća zbora sudaca Miroslav Bjelajac. Opširnije