Sidebar

26
Pon, Velj


Novosti


Vijeće Zbora sudaca HJS-a organizira seminar za nacionalne presuditelje 28.02.-01.03.2015. u Zagrebu u Domu Tehnike na Jarunu s početkom u 9.30 sati klubovi YCZ i SVN. Predavači na seminaru će biti: Marianne Middelthon IU/IJ NOR i Andraž Koželj IU/IJ SLO. Sva predavanja će biti na engleskom a biti će organizirano i polaganje teoretskog dijela ispita za nacionalnog presuditelja.Osim tematike direktnog presuđivanja na vodi bit će organizirana i klinika dvobojskog  jedrenja te stoga pozivamo uz presuditelje suce časnike regata race officere i sve ostale zainteresirane za Match Race da nam se pridruže radu seminara.Preduvjet za sudjelovanje je dobra volja poznavanje osnovnih principa dvobojskog  jedrenja presuđivanja te poznavanje osnovnih regatnih pravila.


Od zaključaka sa 21. sjednice Izvršnog odbora izdvajamo: 

Usvajanje prijedloga Vijeća za natjecanje
 
- Temeljem Statuta čl 30. na upražnjeno mjesto člana VZN-a Izvršni odbor imenuje Ivicu Dolenca JK Karkadur
 
- IO primio je na znanje izvještaj Izbornika sa posjeta olimpijskom regatnom polju
 
- Usvaja se preraspodjela sredstava prema planu sa Skupštine u Redovnom programu u  ukupnoj iznosu od 1.835.000 00 kn po prijedlogu VZN-a. prilog 
 
- Pravo nastupa na Test eventu 2015 godine imaju najbolje plasirani na Europskom prvenstvu 2015 godine za pojedinu klasu. U slučaju da najbolje plasirani ne nastupa na Test eventu pravo stječe sljedeći po plasmanu na EP 2015 godine.
 
- Usvaja se prijedlog VZN-a i odobravaju se dodatna sredstava HJS-a u Proračunu za 2015 godinu za Program RIO 2016 u iznosu od 303.000.00 kn koja bi se namjenski koristila za pripreme u Rio de Janeiru Niteroi naših EVIDENTNIH OLIMPIJSKIH KANDIDATA: Šime Fantela i Igor Marenić – 99.000.00 kn Ivan Kljaković Gašpić- 66.000.00 kn Tina Mihelić – 66.000.00 kn i Tonći Stipanović – 66.000.00 kn. Termine mjesto i način organizacije priprema u Rio de Janeirou ili ostalim mjestima u blizinu olimpijskog regatnog polja prepušteno je u 2015 godini voditeljima svakog pojedinog evidentnog olimpijskog kandidata odnosno njihovim klubovima. 
 

Opširnije...


U Salima na Dugom otoku 13.12.2014.  u domaćinstvu JK Guc održana je Redovna sjednica Skupštine HJS-a za 2014. godinu. Sjednici je prisustvovalo više od trećine zastupnika što je bilo dovoljno za pravovaljani rad sjednice. Uz 47 zastupnika članica sjednici su prisustvovali i svi čelnici tijela upravljanja HJS-a kao i članovi i predsjednici stručnih tijela te radno predsjedništvo Skupštine u punom sastavu.
Zastupnici u Skupštini potvrdili su izvještaje i planove tijela upravljanja uključujući i završni Financijski izvještaj za 2013. godinu i privremeni za 2014. godinu. Usvojen je plan rada na temelju priloženog Financijskog plana 2015. godine u iznosu od 4.742.000 000 kn. 
Na prijedlog predsjednice Ane Mrak Taritaš ispred Izvršnog odbora HJS-a slijedeća Redovna sjednica Skupštine HJS-a održati će se u Splitu početkom prosinca 2015. godine.


Među 20k kitera na regati Svjetskog kupa u Melbourneu Martin Dolenc zauzeo je peto mjesto ostao je nadomak sutrašnjeg plova za odličja u koji su se plasirala četiri najbolja nakon tri dana natjecanja. Još jedan odličan rezultat ovog našeg mladog talenta u disciplini koja bi u Tokiu 2020. trebala biti dio olimpijskog programa. S bodovima osvojenim u Melbourneu Dolenc će vjerojatno ući među deset najboljih kitera na svjetskoj ljestvici trenutačno je 17. Godina je za ovog mladog jedriličara u disciplini u kojoj je on jedino CRO jedro na međunarodnim regatnim poljima prošla zaista izvrsno. "Ove godine smo više bili po svijetu nego doma i jedva se čekamo sad malo odmoriti. Kraj siječnja i polovicu veljače bili smo u Južnoj Americi gdje je Martin na nacionalnom prvenstvu zauzeo deseto mjesto među seniorima i drugo u konkurenciji do 21 godine. Potom smo odradili dva tjedna priprema u Egiptu veći dio proljeća proveli smo na treningu u Italiji na Sardiniji u svibnju je Martin osvojio juniorsku svjetsku broncu. Školu nismo zaboravili s odličnim je završio sedmi razred. Ljeto smo proveli u našoj bazi u Bolu u domaćim vodama uzeli smo treću godinu zaredom državno zlato između ostalog. U rujnu je pala još jedna juniorska bronca na EP u Poljskoj. Potom je došlo seniorsko SP i 24. mjesto i prvi put jedrenje u zlatnoj seniorskoj floti pa finale Svjetskog kupa u Abu Dhabiu. Sve u svemu sjajno!" komentirao je Ivica Dolenc Martinov otac i trener. 
 
 
 
S obzirom na novitete u formatu Svjetskog kupa i novi sustav bodovanja ove godine u Melbourneu nije nastupio nijedan naš reprezentativac u olimpijskim disciplinama.

Više članaka ...