ORC Prvenstvo Hrvatske, Vodice

Ostale klase i premjeri
Typography
Vodice i Jedriličarski klub Tijat domaćini su od sutra (petak 6. studenog) do nedjelje 8. studenog Otvorenog ORC Prvenstva Hrvatske. Najbolje hrvatske posade na krstašima već su počele stizati u Vodice, a cijela flota okupit će se tijekom dana. Očekuje se oko 20 krstaša s oko 140 jedriličara i jedriličarki. 
Danas će posade obaviti službene prijave, provjeru premjera jedrilice, odraditi obavezna vaganja članova, kako bi sve bilo spremno za sutrašnji prvi start. Ukupno je predviđeno sedam jedrenja.
 
Flota će biti podijeljena u dvije skupine, laički rečeno manjih i većih brodova, na bazi premjera. ORC je sustav premjeravanja koji omogućuje ravnopravno natjecanje jedrilica različitih performansi. Unosom podataka u računalni program realna jedrena vremena se preračunavaju u korigirana temeljem kojih se dobiva konačni poredak. Teoretski, jedrilica koja je posljednja prošla ciljem može biti pobjednik.
 
Naslove pobjednika brane posade Mate Arapova na jedrilici Nube i Branka Iljadice Rape na Anđeli X.
 
ORC Prvenstvo Hrvatske se ujedno boduje za ORC Kup Hrvatske. Pet je regata Kupa odjedreno dosad, tri na proljeće u Hvaru, Zlarinu i Zadru, dvije na jesen u Šibeniku i Splitu. Vodice donose zadnju regatu za ovu sezonu tako da će osim osim državnih medalja biti podijeljeni i pokali za pobjednike Kupa. Nakon pet regata u poretku kormilara vodi Ante Česić, ispred Roberta Sandalića i Luke Jerčića, dok je u poretku jedrilica na prvom mjestu Mareus II, ispred Oriona i Gringa 2.